Min historia

Vad roligt att du tittar in på min hemsida!

Jag kallas ibland en av Sveriges mest meriterade karateutövare, men jag var 18 år första gången jag tog första steget in i en karatedojo. Jag började fullständigt älska karate; träningen, fokuset och gemenskapen. Jag började tävla, 22 år gammal och när jag var 30 år var jag bäst i Sverige, Norden och fick representera Sverige på EM & VM! Det hade jag aldrig trott när jag började…

Jag träffade min blivande man Peter inom karaten. Under nästan 12 år delade vi livet, jag med både en landslagskarriär och en civil karriär inom folkhälsoarbete, han som fysioterapeut inom elitidrotten, på Bosön och Sveriges Olympiska Kommitté. 

Men i februari 2014 förändrades allt. Peter gick bort i cancer efter 1 ½ år av sjukdom som gett ytterligare en skärpa i livet. Vi hade gått igenom våra liv, vad gör vi om dagarna, hur spenderar vi vår tid? Men det hade också varit en mardrömstid med kast mellan hopp och förtvivlan, jagande efter halmstrån för att hitta vägar för att stoppa cancern. 

Jag kände mig utskriven ur livets manus. Min största utmaning var att må bra igen. Jag blev sjukskriven, loggade ur sociala medier och började läsa. Om andras öden, filosofi, om sorg och psykologi. Gick i terapi. Med ångest i bröstet och sorg i kroppen (som både kunde förlama mig och hålla mig vaken om nätterna) försökte jag förstå vad jag gick igenom. Jag började skriva för att sätta ord på alla de mina känslor och tankar som snurrade i huvudet dygnet runt. Jag påminde mig själv ständigt om en sak under första året: Jag behöver alla mina känslor för att klara det här: Sorgen, skratten och allt däremellan. Jag kan inte stänga av en del. Då blir allt avstängt. 

Fem år senare, 2019, var jag redo att dela min historia i boken: Så skilde döden oss åt: Mardrömmen cancer mitt i livet. Jag har skrivit om sjukdomstiden med Peter, sorgen och sökandet efter mening och energi i livet igen. När vi delar våra historier blir vi mer mänskliga inför varandra. Så tänker jag. 

Kort om mig

  • Arbetar i ett forskningsprojekt om Hållbart ledarskap inom elitidrotten på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm
  • Utbildad kursledare i Acceptance Committment Training (ACT)
  • Redaktör och skribent för tidningen FLOW som ges ut av Svensk Idrottspsykologisk Förening 2018-
  • Styrelseledamot i Svensk Idrottspsykologisk Förening 2019-
  • Med på topp-100 listan av Sveriges mest populära föreläsare 2020 (framtagen av Eventeffect.se) Se LinkedIn för referenser.
  • Femfaldig svensk mästarinna och trefaldig nordisk mästarinna i karate
  • Gästtränare för Isländska Karatelandslaget 2017-2018
  • Assisterande förbundskapten och ansvarig träningsrådgivare, Svenska Karateförbundet 2015-2017
  • Årets Idrottsprestation, Svenska karateförbundet 2011
  • Årets ungdomsledare Stockholm stad 2009
  • Tio års erfarenhet som strateg och process- och projektledare inom folkhälsa och hälsofrämjande arbete i kommun och på regional nivå
  • Magisterexamen inom Hälsofrämjande arbete från Karolinska Institutet