Bok

”För alla som mist en nära och kär anhörig tar det tid att försonas med otillräckligheten, hjälplösheten man känt och Karin ger en uppriktig och klarsynt bild av hur det är att stå inför faktum, att mista sin älskade livskamrat när man är mitt uppe i livet”

–Ragnhild Oxhagen, Ölandsposten 6 november 2019

 

”En fantastiskt välskriven, personlig och känslofull  debutbok om kampen mot cancern – men även om den stora kärleken, döden, den outhärdliga sorgen och om att återigen finna meningen med att leva vidare. En sårbar och hoppfull berättelse om kraft och styrka.”

–Agneta Norrgård, boktipsare Instagram 15 december 2019. Boktipsar även i P4 Västernorrland

 

”Vackert och gripande om bottenlös sorg”

– Anne Liljeroth, författare

 

”… i den mån något kan vara både smärtsamt och trösterikt på samma gång är det just vad hennes bok är”

– Martin Ackerfors, litteratur- och kulturvetare och bibliotekarie. 19 november 2020

Så skilde döden oss åt

I oktober 2019 debuterade Karin som författare med boken Så skilde döden oss åt: Mardrömmen cancer mitt i livet.

Här kan du läsa baksidestexten:

”Han tittar bort, blicken är långt borta. Sen vänder han sig till mig och jag ser hans ångest. Jag känner knappt igen hans röst.
–Jag har fått min dödsdom.”

Karin är 32 år och har varit tillsammans med Peter i tio år. Hon tävlar i karate och är svensk och nordisk mästare. Det är då de får reda på att Peter har cancer. På ett naket och reflekterande sätt berättar Karin om tiden med sjukdomen och om det första året efter Peters död. Hon inser snabbt att om hon stänger av känslor för att fly försvinner möjligheten att känna något överhuvudtaget.

För vad händer när din älskade får cancer och dör? När alla dina idéer om och bilder av livet och framtiden plötsligt försvinner? Och kan tanken på att inte behöva leva vara den största trösten och ge kraft och mod för att skapa ett värdefullt liv?

Det här är en självupplevd historia som tar med läsaren in i utmaningen att söka mening och energi i en tid av kris. Det vi utifrån ser som starkt är något annat inifrån och grundat i en djupt mänsklig erfarenhet av sårbarhet. En bok sprängfylld av starka känslor kring en av vår tids vanligaste folksjukdomar – cancer – och hur den sliter sönder tillvaron.

”Ibland vill jag bara skrika rakt ut, men vet inte om det hjälper. Karin – Peter lever, ta vara på tiden. Sörj inte honom när han lever. Karin – var här och nu. En sak i taget, en dag i taget. Andas.”

Titta gärna på videon nedan där Karin, på en minut, berättar om boken.

Filmen nedan är från releasefesten. Bland annat läser Karin ur boken och har ett samtal med sin bror Martin Hägglund som är professor på Yale Universitet och aktuell med boken This Life: Secular Faith and Spiritual Freedom. Ett samtal om bland annat om skrivprocessen och varför Karin valt att dela sin historia. Det ställdes även kloka frågor från de som var där; om acceptans, att skriva självbiografiskt, om smärta och om kärlek. Allt detta finns med i denna film på drygt 30 minuter.

Mer sagt om boken

”En bok som engagerarar och rör om i känslorna.”

– Mona Larsson, I min bokhylla 29 januari 2020

”Det är en stark, gripande och kärleksfull berättelse med mycket igenkänning.”

– Susanne Abel, Boksann 25 december 2019

”Man får sig en tankeställare, att livet kan vända så fort. En väldigt gripande berättelse.”

– Stina Pallbo, Stinas boksida 15 december 2019

”Vilken bok du har skrivit! Så fylld av kärlek, Så fylld av sorg. Så fylld av hopplöshet. Och så fylld av styrka. Det jag också tycker är intressant med boken är hur vi människor hanterar sorg.”

– Eva Hellberg, Evas bokhylla 10 december 2019

”En bok som stannar kvar inom mig, rekommenderas varmt att läsa.”

– Jessica Dahlkvist, bokbloggen Systarna boktokiga 24 juni 2020

”Jag rekommenderar starkt denna bok! Alla har vi mist någon. Denna bok kan både dela smärtan och ge hopp.”

– Linda Gustavsson, Bokmalen81, 25 juni 2020

”Det är en väldigt stark berättelse. Jag läser med tårar i ögonen men kan inte sluta läsa. Det finns inte ord att beskriva och göra boken rättvisa. Boken får av mig högsta betyg❤️❤️❤️❤️❤️ Läs den!”

– Ida Karlsson, Bokhyllerskan Gumilurkan, 3 april 2020

”Jag tycker om att hon delar med sig så helt av känslorna av otillräcklighet, ilska och sorg. Att det inte är tabu att känna och att hon bjuder på styrkan att växa sig stark igen.”

– Frölids bokhylla, 27 juli 2020