Föreläsningar & workshops

Våga möta dina känslor. Konsten att vara hållbar i en föränderlig värld.

Karin Hägglund är en av Sveriges mest meriterade utövare av karate. Med fem svenska guld och tre nordiska mästerskapsguld vet hon vad som krävs för att nå den absoluta toppen. Men i en sport som kräver extremt mentalt fokus, fysisk styrka och en ständig strävan efter perfektion pendlar känslorna. Från hopp och eufori till ångest och förtvivlan. Som tävlande och senare landslagscoach i karate är Karin van att hantera och dra fördel av alla de känslor som dyker upp i perioder av hård träning, tuffa tävlingar och i de avgörande ögonblicken i livet.

 

Karin föreläser om hur du kan lära dig möta dina känslor och hitta din inre drivkraft för att bli hållbar genom livet. Vi är alla utrustade för att uppleva en mängd känslor, sinnestillstånd och emotionella reaktioner. I en värld då vi hela tiden förväntas prestera, trots en allt tuffare konkurrens, behöver vi verktyg för att kunna ta hand om våra upplevelser, såväl positiva som negativa för att vara hållbara på livets berg- och dalbana.

 

Karin använder sina erfarenheter som f.d. elitidrottare & landslagscoach i karate, processledare inom hälsofrämjande arbete och forskningsassistent inom idrottspsykologi och hållbart ledarskap. Hon skräddarsyr varje föreläsning och delar med sig av egna erfarenheter och de utmaningar hon ställts inför i livet. Bland annat berättar hon genuint och naket om hur hon med hjälp av hennes nyfikenhet på vad det är som får oss att må bra kunde hantera bortgången av sin man.

Karin fängslar och berör med sin klokhet, genuina berättelser och en dos humor där huvudnycklarna är:

  • möta och hantera känslor på livets berg-och dalbana med hjälp av självreflektion
  • aktiva beslut för att vända motgång till framgång
  • self-compassion (självmedkänsla); att behandla sig själv som sin bästa vän och hur det ökar vår motivation.

 

För dig som vill lära mer om dig själv och din grupp:

Workshopsteman:

  • Hållbart ledarskap
  • Self-compassion – ett sätt att ta hand om sig i en värld med högt tempo
  • Starta gärna dagen med karateträning – alla kan vara med och alla blir utmanade. En härlig ice-breaker!

 

Att våga fortsätta, prova nya vägar, även när det inte går som man tänkt sig.  Att livet, privat som inom arbetslivet, går upp och ner för oss alla är det centrala i det Karin föreläser om och vill bidra till att skapa en öppenhet kring.

 

Genom att våga att möta alla våra känslor kan vi bli starkare och mer hållbara på livets berg- och dalbana.

 

”En heldag med Karin var den perfekta starten för det nya teamet att lära känna varandra och sig själva. Blandningen av Karate träning samt workshops och reflektion kring hur man övervinner rädslor, var sannerligen uppskattad av alla. Jag rekommenderar verkligen Karins heldags workshop till både nya och befintliga team som vill komma varandra och sig själva, närmare!” 
Kudos till dig Karin 🙏🏼

Arti Zeighami, Head of Global Analytics & AI på H&M